Sada i zvanično: Putinu je zabijen nož u leđa

Izvor: B92, 17.Nov.2023, 13:16

Sada i zvanično: Putinu je zabijen nož u leđa

Republika Jermenija je 14. novembra 2023. zvanično deponovala instrument ratifikacije Rimskog statuta Međunarodnog krivičnog suda (MKS).

Statut će za Jermeniju stupiti na snagu 1. februara 2024. i Jermenija će postati 124. država članica koja se pridružila Statutu i ​​19. država iz istočnoevropske grupe koja će to učiniti.

Pored toga, 15. novembra 2023. godine, sekretar MKS-a Osvaldo Zavala Giler primio je saopštenje od ministra spoljnih poslova Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jermenije Ararata Mirzojana, kojim obaveštava MKS da je parlament Jermenije 3. oktobra 2023. usvojio zakon o ratifikaciji Rimskog statuta, koji je potom potpisao predsednik Jermenije 13. oktobra 2023. godine, a koji je na snazi od 17. oktobra 2023. godine.

Podsećamo, Međunarodni krivični sud u Hagu izdao je nalog za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina.

Zvanična Moskva je ocenila da je pristupanje Jermenije Rimskom statutu apsolutno neprijateljski korak.

Prema rečima zamenika ruskog ministra inostranih poslova Mihaila Galužina, MKS, koji je pre izvesnog vremena izdao naloge za hapšenje predstavnika najvišeg ruskog rukovodstva, nema nikakve veze sa pravdom, već je u pitanju "ispolitizovana prozapadna struktura koja izvršava naređenja za krivično gonjenje ličnosti nepoželjnih za Zapad".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.