Sad ruše i mađarske spomenike

Izvor: Mondo, 22.Jan.2013, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sad ruše i mađarske spomenike

Nepoznati počinioci oštetili su spomen-ploču na velikom krstu na starom groblju u Vrbasu, koja je novembra prošle godine postavljena u znak sećanja na nevine žrtve iz 1944. i 1945. godine.

Nepoznati počinioci pokusali su da zapale ovu spomen-ploču proteklog vikenda, piše današnji novosadski Mađar so (Magyar Szo).

Na ploči na nemačkom i na mađarskom jeziku stoji natpis da je postavljena u spomen na nevine žrtve 1944-45 godine.

List navodi da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << krst sa pločom nalazi "u neupadljivom delu" starog groblja i okružen je divljim rastinjem, koje prekriva i celo groblje.

"Ta skrivenost, međutim, nije bila dovoljna zaštita od pokušaja nepoznatih počinilaca da zapale spomen-ploču", piše "Mađar so".

(Beta/Ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oštećena spomen ploča Mađarima i Nemcima u Vrbasu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jan.2013

Oštećena je spomen-ploča na velikom krstu na starom groblju u Vrbasu, koja je novembra prošle godine postavljena u znak sećanja na žrtve iz 1944. i 1945. Nepoznati počinitelji pokušali su da zapale ovu spomen-ploču proteklog vikenda, piše današnji novosadski Mađar so. Na ploči na nemačkom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Oštećena spomen-ploča Mađarima i Nemcima

Izvor: Kurir, 22.Jan.2013

Nepoznati počinioci pokušali su da je zapale proteklog vikenda..NOVI SAD - Nepoznati počinioci oštetili su spomen-ploču na velikom krstu na starom groblju u Vrbasu, koja je novembra prošle godine postavljena u znak sećanja na nevine žrtve iz 1944. i 1945. godine...Nepoznati počinioci pokušali...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.