Sabor sutra o smeni direktora HRT

Izvor: Blic, 10.Jul.2013, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sabor sutra o smeni direktora HRT

Odbor za medije hrvatskog parlamenta sutra će odlučivati o predlogu Nadzornog odbora Hrvatske radio-televizije (HRT) da se dužnosti razreši njen glavni direktor Goran Radman, ali predsednik Odbora Branko Vukšić ne veruje da će do Radmanove smene doći pre jeseni.

On je u izjavi novinarima ocenio da Radmanova smena neće biti izglasana da se ne bi srušila vladajuća koalicija.

"Budite bez brige, Hrvatska narodna stranka (HNS) neće rušiti koaliciju zbog HRT-a", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je Vukšić, koji je uveren da će vladajuća koalicija čitavu priču odložiti do jeseni, kada će, kako smatra smeniti i Radmana i Nadzorni odbor HRT-a.

Vukšić smatra da HNS zbog HRT-a neće reskirati odnose sa Socijaldemokratskom partijom (SDP), koja u ovom trenutku nije sklona da smeni Radmana, piše agencija Hina.

Nadzorni odbor HRT-a je na vanrednoj sednici pre dva dana zatražio smenu Radmana.

Odbor je nabrojao više razloga zbog kojih Radmana treba smeniti, preneo je portal "Index.hr", a među njima slučajevi sukoba interesa, intervenisanje u sadržaj HRT-ovog programa, sumnje u nepravilnosti u kadrovskoj politici.

Odbor za odlučivanje o sukobu interesa zaključio je prethodno da je Radman, koji je i vlasnik hotela u Sloveniji, bio dužan da u svoju imovinsku kartu unese tu činjenicu.

Pre ovog slučaja, sredinom maja, Odbor za sprečavanje sukoba interesa kaznio je Radmana sa 15.000 kuna (oko 2.100 evra), jer u zakonskom roku nije podneo imovinsku karticu.

Odbor je tada utvrdio i da se Radman nalazi u potencijalnom sukobu interesa kao vlasnik i osnivač firme, čiji se klijenti oglašavaju na HRT-u i kao član Nadzornog odbora Hipo Alpe Adria banke i Odbora za imenovanje i nagrade Atlantik grupe.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bez rasprave o direktoru HRT-a

Izvor: RTS, 11.Jul.2013, 18:51

Većina u Odboru za medije hrvatskog Sabora odbila raspravu o predlogu Nadzornog odbora HRT-a da generalni direktor Goran Radman bude razrešen te dužnosti i da se imenuje vršilac dužnosti direktora HRT-a...O predlogu Nadzornog odbora HRT-a da generalni direktor te kuće Goran Radman bude razrešen...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.