Sabor - društvena mreža samo za Srbe

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2012, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sabor - društvena mreža samo za Srbe

Internet je od skora postao bogatiji za još jednu društvenu mrežu, koja se razlikuje od drugih po tome što ima samo jednu ciljnu grupu - Srbe. Kako se navodi na samoj stranici, prva srpska društvena mreža "Sabor" otvorena je za sve Srbe i sve prijatelje i poštovaoce Srba širom sveta.

Kada se jednom registrujete na srpsku društvnu mrežu, dobijate svoj profil na koji možete postavljati statuse, kačiti fotografije, snimke ili linkove. Takođe pozivate prijatelje i imate >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << mogućnost da se priključte raznim grupama. Zvuči poznato?

Međutim, tvorci navode da im cilj nije da na bilo koji način konkurišu najvećoj društvenoj mreži "Fejsbuku", već da je "Sabor nešto drugo" iako na njemu ima dosta istih funckija, uz poneku koju "Fejsbuk" nema. Jedna od razlika je posebna rubrika pod nazivom "Istina o Srbiji".

Kao glavna razlika ove dve mreže navodi se da je Sabor prevashodno nacionalna mreža, pa tek onda internacionalna jer je pre svega namenjen "sabiranju Srba", iako mogućnost da se priključe imaju i pripadnici drugih naroda, koji su "prijatelji ili poštovaoci Srba".

Na srpskoj društvenoj mreži Sabor, kao registrovani korisnik moći ćete da postavite svoj Lični i Poslovni profil. Na Ličnom delu profila možete da ostavite opšte podatke o sebi, postavite foto album, saopštite svoj ljubavni status, predstavite porodicu, da obavestite o svojim afinitetima (šta volite da slušate, gledate, čitate, radite)... Što se vidljivosti sadržaja tiče, opcije su već poznate: profil možete učiniti javnim u celini ili delimično, svima ili samo prijateljima i poznanicima.

Poslovni deo profila rezervisan je za firmu ukoliko je imate ili firmu u kojoj ste zaposleni, neku organizaciju, svoje angažovanje u nekoj organizaciji ili grupi, svoje poslovne ponude i potražnje...

Sabor za sada broji nešto više od 25 članova.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.