Sablje za najbolje oficire

Izvor: Glas javnosti, 11.Jul.2013, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sablje za najbolje oficire

BEOGRAD - Svečanost povodom završetka školovanja polaznika 2. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane i oficira 56. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane danas je počela u Skupštini Srbije.

Uz predsednika Srbije Tomislava Nikolića i prvog potpredsednika vlade i ministra odbrane Aleksandra Vučića, svečanosti prisustvuje načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, ministri Mlađan Dinkić >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i Slavica Đukić-Dejanović, strani vojni izaslanici, poslanici i brojne istaknute javne i kulturne ličnosti.

Na svečanosti, koja je počela intoniranjem himne, Nikolić će uručiti značke polaznicima 2. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane i tradicionalna vojnička odličja - oficirske sablje trojici prvorangiranih polaznika Generalštabnog usavršavanja

Vučić će uručiti oficirske sablje oficirima koji su uspešno završili školovanje u 56. klasi Generalštabnog usavršavanja.

Oficiri, polaznici Generalštabnog usavršavanja kao i oficiri i državni činovnici - polaznici Visokih studija bezbednosti i odbrane pohađaju te vidove usavršavanja u Školi nacionalne odbrane na Vojnoj akademiji.

Generalštabno usavršavanje u Školi nacionalne odbrane u Vojnoj akademiji je treći nivo usavršavanja nakon završenih osnovnih studija oficira iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i oficira iz oružnih snaga stranih zemalja.

Cilj Generalštabnog usavršavanja je osposobljavanje oficira za obavljanje najviših dužnosti u Ministarstvu odbrane, Generalštabu i za komandovanje operativnim sastavima, kao i za obavljanje operativnih, štabnih, nastavnih i drugih odgovornih dužnosti.

Na Visokim studijama bezbednosti i odbrane se jednom godišnje realizuje četvrti, najviši nivo karijernog usavršavanja oficira i državnih službenika.

Osnovni cilj Visokih studija bezbednosti i odbrane je obrazovanje i priprema polaznika iz Srbije i zemalja regiona za preuzimanje visokih dužnosti u sistemu nacionalne bezbednosti, saopštilo je Ministarstvo.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.