Šabićevi saradnici dobili sertifikate za pristup tajnim podacima

Izvor: Radio 021, 24.Dec.2015, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabićevi saradnici dobili sertifikate za pristup tajnim podacima

Grupi saradnika Poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića danas su uručeni sertifikati za pristup tajnim podacima, pa sada takve sertifikate poseduje ukupno 20 Šabićevih saradnika.

Dva saradnika poseduju sertifikate "državna tajna" i njih 18 "strogo poverljivo".

Sertifikate je, kako piše u saopštenju Poverenika, uručio direktor Kancelarije saveta za nacionalnu bezbednost Goran Matić, nakon što je sproveden postupak bezbednosnih provera u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << skladu sa Zakonom o tajnosti podataka.

U skladu sa nastojanjima da saradnici Poverenika imaju što bolje reference za kvalitetan rad odnosno za postupanje kako sa tajnim dokumentima tako i sa podacima o ličnosti, nedavno je šest saradnika Poverenika steklo status oditora, najviši stepen sertifikacije za ISO 27001 - bezbednost podataka, piše u saopštenju.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.