Izvor: S media, 25.Sep.2012, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabić: Zabrana obrade podataka osnovaca zbog Bus Plus-a

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić je povodom obraćanja više građana u vezi sa problemima u realizaciji tzv. BusPlus programa, izvršio nadzor nad sprovođenjem i izvršavanjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti od strane Društva za marketing i usluge „Apex Solution Tećnology" d.o.o.

Nakon sprovedenog nadzora Poverenik je ovom preduzeću zabranio obradu određenih ličnih podataka učenika osnovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << škola i naložio preduzimanje određenih mera.

"Postupak nadzora sproveden je povodom predstavki u kojima je ukazivano da su đacima osnovnih škola podeljena dva obrasca, koje roditelji treba da popune, jedan pod nazivom „Zahtev za izdavanje personalizovane beskontaktne smart kartice", a drugi pod nazivom „Zahtev za pristupanje Plus benefit programu", pri tom bez napomene da navedeni drugi formular nije obavezno popuniti i da isti služi isključivo u marketinške svrhe.

Nakon sprovedenog nadzora doneo sam rešenje kojim sam zabranio Društvu za marketing i usluge „Apex Solution Tećnology" d.o.o. dalju obradu sledećih podataka: adresu stanovanja, broj mobilnog telefona, broj fiksnog telefona i e-mail adresu koji su sadržani u podacima pod nazivom „Zahtev za izdavanje personalizovane beskontaktne smart kartice", kao i da se u svim dostavljenim popunjenim obrascima u papirnom obliku izvrši brisanje ovih podataka (o čemu će sačiniti poseban zapisnik), jer za obradu navedenih podataka ne postoji pravni osnov. Rok za izvršenje ovih naloga je tri dana od dana prijema ovog rešenja", kaže se u saopštenju Poverenika.

(S media)

FOTO: BusPlus

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.