Šabić: Masovno ubistvo kod Mladenovca se ne može okvalifikovati kao teroristički akt

Izvor: Beta, 05.Maj.2023, 13:44

Šabić: Masovno ubistvo kod Mladenovca se ne može okvalifikovati kao teroristički akt

Advokat Rodoljub Šabić ocenio je danas da se masovno ubistvo u selima u okolini Mladenovca prošle noći ne može okvalifikovati kao teroristički akt, kako su to nazvali visoki državni zvaničnici."Teško je zaključiti na osnovu čega bi ovaj grozni zločin bio okvalifikovan kao terorizam", rekao je Šabić za TV N1 i dodao da za teroristički akt postoji ili politički ili ideološki razlog.On je, povodom izjava ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji su ta ubistva ocenili kao teroristički napad, kazao da za sada za to nema osnove i da je to za sada "jedno grozno višestruko ubistvo".Šabić je ocenio da se za zločin kod Mladenovca ne može isključiti mogućnost takozvanog "kopiket" efekta, odnosno da je taj zločin bio inspirisan masovnim ubistvom u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u sredu u Beogradu."Koincidencija ima. Definitivno je zastrašujuće. Takvih stvari kod nas nije bilo ranije, a takva dva zločina u dva dana, stvarno izazivaju zebnju", kazao je on.Šabić je odbacio ocene premijerke Ane Brnabić i ministra prosvete Branka Ružića da "sistem nije zakazao", navodeći da "sama činjenica da imamo ubijenu decu govori da u sistemu nešto nije u redu".Ocenio je da su smislene pojedine mere koje je predložio Vučić, a Vlada ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Profesor Milošević: Da bi neki čin bio teroristički, mora da ima politički motiv

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2023

Da bi se neki čin okarakterisao kao teroristički, u skladu sa krivičnim zakonodavstvom Republike Srbije, potrebno je da je bio izvršen sa određenim političkim motivom, rekao je danas profesor Fakulteta bezbednosti u Beograd Mladen Milošević povodom višestrukog ubistva u okolini Mladenovca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.