Šabić: Ima pomaka, ali može bolje

Izvor: B92, 12.Apr.2013, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabić: Ima pomaka, ali može bolje

Beograd -- Poverenik za informacije Rodoljub Šabić kaže da ima nekih rezultate kada je u pitanju zaštita podataka o ličnosti, ali da to ne radimo dovoljno brzo.

"Mi smo tek krenuli, ali to ne radimo ni dovoljno brzo ni dovoljno. To je proces koji nije posao samo poverenika, to je proces koji treba da radi cela država. Ja sam juče rekao da mi neki rezultat imamo, to priznaju naši partneri, ali potrebno je uraditi mnogo više", rekao je Šabić za RTS.

Upitan kolika je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opasnost od zloupotreba, Šabić je naveo da građani Srbije nemaju nikakav problem da te podatke dele, a da ne znaju šta se sa njima dešava posle toga, zbog čega je zloupotreba podataka kod nas sve češća.

"Ne treba širiti paniku, već raditi ozbiljno i podizati svest. Ne treba gomilati podatke o ličnosti bez svrhe, smisla. Nema potrebe da ostavljamo taj rizik ako to nije nužno", rekao je Šabić.

Upitan za pristupanje podacima kod mobilnih operatera, Šabić je rekao da ima dobrih koraka, ali da oni nisu tako brzi i u obimu kakav bi se očekivao.

"Sa ombudsmanom Sašom Jankovićem predložili smo 14 mera koje bi trebalo uvesti u sistem, ali to ide jako sporo", ukazao je Šabić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nedovoljna zaštita ličnih podataka građana

Izvor: RTS, 12.Apr.2013

Srbija ima rezultate u zaštiti podataka o ličnosti, ali napredak u toj oblasti ne odvija se dovoljno brzo, kaže poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić. To je proces kojim ne treba da se bavi samo poverenik, već cela država, ističe Šabić. ..Poverenik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.