Šabić: Do leta zakon o zaštiti uzbunjivača

Izvor: RTS, 29.Mar.2013, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabić: Do leta zakon o zaštiti uzbunjivača

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić izrazio je nadu da će Srbija do leta dobiti Zakon o zaštiti uzbunjivača koji je, kako je ocenio, neophodan Srbiji. Nakon toga, ostaje da vlast potvrdi rešenost primene tog zakona, kaže Šabić.

Šabić je rekao novinarima na skupu za NVO i medije "Zaštita uzbunjivača" da očekuje i da Vlada Srbije predloži taj zakon i objasnio da je uveravanja o tome dobio od ministra pravde i državne uprave Nikole Selakovića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Dodaje da, kada je u pitanju zaštita uzbunjivača, na tom planu prednjače Sjedinjene Američke Države i da Srbija nema nijednu zakonsku odredbu koja štiti one koji ukazuju na korupciju.

"Za naše uslove je bolje da imamo jedan zakon koji će se odnositi na zaštitu uzbunjivača i to je zakon koji je nama neophodan", ocenio je Šabić i izrazio je nadu da će Srbija do leta dobiti Zakon o zašiti uzbunjivača.

Šabić je naveo i da gotovo po pravilu onaj koji ukaže na sluča korupcije prođe veoma loše.

Prema njegovim rečima, tako je prošlo i četvoro ljudi koji su prijavili slučajeve korupcije u pet različtih situacija, navodeći kao primer drumsku mafiju, "železničke šarene kompozicije" i vojnu tajnu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Do leta zakon o zaštiti uzbunjivača

Izvor: Beta, 29.Mar.2013

BEOGRAD, 29. marta 2013. (Beta) - Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić izrazio je u petak nadu da će Srbija do leta imati zakon o zaštiti uzbunjivača, koji je imperativ, jer se pokazalo.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.