Šabić: Ako ne znaju kako, mogu ja da im napišem amandman

Izvor: N1 televizija, 09.Dec.2016, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabić: Ako ne znaju kako, mogu ja da im napišem amandman

"Ako ne znaju da napišu amandman, ja ih svečano pozivam da dođu kod mene, ja ću da im napišem amandman za smanjenje plate poverenika", rekao je poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka Rodoljub Šabić.

Ljudi razgovaraju o nekakvom amandmanu na zakon kojim se poverenikova plata ne može promeniti, dodaje Šabić.

"A oni neka objave srpskoj javnosti zašto ih zanima baš moja plata, a ne plate više desetina fukcionera koje su iste", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Šabić.

Već danima poslanici u skupštini, na kojoj bi trebalo da budu rasprava o državnom budžetu za 2017, vode diskusiju o platama poverenika Rodoljuba Šabića i zaštitnika građana Saše Jankovića.

Podsetimo, amandman na budžet podneo je poslanik naprednjaka Vladimir Đukanović, kojim se traži smanjenje plate zaštitnika i poverenika za informacije o javnom značaju. Međutim, predsednik Vlade Aleksandar Vučić pre dva dana pozvao je poslanike SNS-a da ga ne usvoje.

Zaštitnik građana Saša Janković kaže da je priča o plati još jedno "loše pozorište".

"Trebalo je još iz 2014. pa i 2015. godine razmotriti izveštaj moj narodnim poslanicima. To je način, ako je neko nezadovoljan, onda da se razreši. A priča o plati je još jedno lošepozorište", kaže Janković.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.