Šabac dobija novu atletsku stazu

Izvor: RTS, 05.Apr.2017, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabac dobija novu atletsku stazu

Posle skoro pola veka, na Gradskom stadionu u Šapcu, rekonstruiše se atletska staza. Za oko dve sedmice, šabački atletičari, koji godinama ostvaruju zapažene uspehe na takmičenjima, na profesionalnoj tartan stazi, imaće mnogo bolje uslove za treniranje.
Vežbe sa preponama, obavezne su na svakom treningu, jer jačaju zglobove i tetive, kažu mladi šabački atletičari, koji dnevno pretrče i do >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << petnaest kilometara.

"Volim taj sport od malena, nekako sam odrasla uz to, navikla sam na taj sport. Borimo se za nova takmičenja, nove rezulate", kaže Nikolina Božić, Atletski klub "AŠK Tempo".
"Treniramo šest sedam dana u nedelji, kako kad, teški su treninzi, ali izdržavamo", kaže Natalija Selenić, Atletski klub "AŠK Tempo".
"Mi pre nismo imali tartan, sada dobijamo. Pre smo išli na treninge u Sremsku Mitrovicu, i u Beograd, pa smo malo teže, sad kad dobijemo tartan, biće lakše", kaže Vanja Vasić, Atletski klub "AŠK Tempo".
Samo u ovoj godini, članovi Atletskog kluba "AŠK Tempo", na državnim takmičenjima osvojili su 43 medelja. Nova staza, velika je radost, ali i obaveza za atletičare i trenere, koji se sada nadaju još boljim rezultatima.
"Staza, kao staza, meni i mojim kolegama zadaje jednu malo veću obavezu, tim pre što se sad ne možemo izgovarati da nemamo neke uslove za trening, već moramo, još više, još ozbiljnije raditi, kako bi rezulatati bili na visokom nivou", kaže Milisav Stanojčić, trener "AŠK Tempo".

Za izgradnju staze duge 400 metara, iz gradskog budžeta izdvojeno je oko 14 miliona dinara. Osim profesionalnih sportista, moći će da je koriste i rekreativci.
"Sve je više ljudi koji se rekreativno bave trčanje, i jako je značajno i sa zdravstvenog aspekta, i sa aspekta sporta, da imamo jednu kvalitetnu podlogu, koja će čuvati hrskavice, kolena i kukove", kaže Borko Antonić, član Upravnog odbora Sportskog saveza grada Šapca.
U okviru uređenja čitavog kompleksa kod Gradskog stadiona, uz rekonstrukciju staze, biće uređno zaletište za skok u vis i skok u dalj, kao i prostor za bacanje koplja.
rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.