Šabac: Krediti za termoizolaciju

Izvor: RTS, 12.Jul.2019, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabac: Krediti za termoizolaciju

Zgrade u Šapcu koje su povezane na daljinski sistem grejanja imaće bolju termoizolaciju.
Na hitnoj sedici Skupštine grada Šapca, usvojena je odluka o zaduženju gradske Toplane kod Evropske banke za obnovu i razvoj.
Kredit od dva i po miliona evra biće iskorišćen za termoizolaciju zgrada koje su povezane na daljinsko grejanje.
Radovi su planirani u četrdeset stambenih jedinica, a rok otplate >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je do dvanaest godina.
"Ovaj kredit će omogućiti građanima Šapca da imaju niže račune za grejanje, i da usled tih nižih računa za grejanje mogu da vrate kredit. Znači, ne radi se o nikakvoj donaciji, nego o prosto o kreditnom zaduženju građana Šapca", objašnjava kaže Slobodan Jerotić, direktor JKP Toplana u Šapcu.
Uloga Toplane je da plati radove, navodi Jerotić, radovi će biti finansirani iz Evropske banke za obnovu i razvoj, na osnovu tendera koji će biti objavljen narednih dana. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šabac: Kredit gradskoj toplani za termoizolaciju zgrada

Izvor: Danas, 12.Jul.2019

Po hitnom postupku sazvana je 32. sednica Gradske skupštine zbog davanja saglasnosti da se JP "Toplana" zaduži kod Evropske banke za obnovu i razvoj, za projekat termoizolacije zgrada. Članak Šabac: Kredit gradskoj toplani za termoizolaciju zgrada se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.