Sa trojkama žive od jedne plate i mnogo osmeha: Sav novac ode na mleko i pelene

Izvor: Blic, 15.Jan.2013, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa trojkama žive od jedne plate i mnogo osmeha: Sav novac ode na mleko i pelene

Prvo su rođene Maša i Lena Radojičić, a minut kasnije stigla je i Nađa. One sada imaju šest meseci i za roditelje Mladena (26) i Draganu (23) najveće su bogatstvo koje su ikada imali.

Ispred porodične kuće Radojičića u beogradskom naselju Žarkovo sačekao nas je mlad i veseo bračni par. U njihovom naručju tri bebe, sve u ljubičastim kompletićima. Sve liče, a opet svaka je jedinstvena na svoj način, pa ih posle nekoliko minuta i mi bez problema razlikujemo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

- Lena i Maša su jednojajčane bliznakinje, a Nađa je minut mlađa. Svaka ima svoj karakter, pa se zato i dosta razlikuju. Iako najmlađa, Nađa je najozbiljnija. Maša voli da jede, ali ne i da spava, a kod Lene je obrnuto. Sve su energične, nasmejane i radoznale - priča mama Dragana, studentkinja Pravnog fakulteta.

Prvi dani bili su najteži

- Maša je po rođenju bila jako bolesna i prva dva meseca života provela je u Institutu za majku i dete. Zbog suženja na crevima imala je čak četiri operacije. Bilo je strašno gledati ih u inkubatoru, srce nam se cepalo. Sada je dobro i odlično se snalazimo. Dan je najlepši kada ga provedemo sa njih tri jer su svakoga dana sve zanimljivije, a uz mnogo ljubavi i volje sve je lako i moguće - iskreni su ovi mladi roditelji.

Kaže da su ona i Mladen, bili u šoku kada su saznali da će dobiti trojke.

- To je trajalo kratko, i ubrzo smo sa nestrpljenjem čekali dan kada ćemo upoznati naše devojčice - pričaju uglas Mladen i Dragana i slažu se da je biti sa tri bebe odjednom često vrlo naporno.

Obaveze oko njih ipak ravnopravno su podelili, zajedno ih hrane, presvlače, uspavljuju, kupaju, a spavaju na smenu.

- Jednu noć spavam ja, drugu Mladen. Maša se noću često budi, pa jedno od nas dvoje mora da bude sa njom - kaže ova mlada mama i dodaje da se svakim danom sve lakše snalaze, kao i da nesebičnu pomoć imaju i od baka i deka koji dolaze kada imaju vremena.

Ova petočlana porodica živi od jedne plate. Jedino Mladen radi i to u JP „Gradska čistoća“, ali bez obzira na to on i njegova supruga ne skidaju osmeh sa lica i kažu da je uz mnogo ljubavi i malo volje sve moguće.

- Svakog meseca oko 40.000 dinara dajemo samo na mleko i pelene jer to je najneophodnije. Sve je užasno skupo, a bebama treba i kozmetika, garderoba, igračke, ali za to nikada ne ostane dovoljno novca - žale se uglas.

Na pitanje “imaju li vremena za sebe?”, odgovaraju smehom.

- Nedeljom kada ih čuvaju baba i deda, odemo do prodavnice i to nam je jedini izlazak. Ipak, i tada jedva čekamo da se vratimo kući jer ih se brzo uželimo - kažu uz osmeh ovi mladi ljudi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.