Sa strepnjom čekaju rezultate

Izvor: Glas javnosti, 25.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa strepnjom čekaju rezultate

Porodice kidnapovanih i nestalih Srba sa Kosova i Metohije pre, tokom i posle rata 1999. godine nemaju nove informacije o dokazima do kojih je došlo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije, ali će početi rad na identifikaciji žrtava.

Predsednica Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih na Kosovu i Metohiji Verica Tomanović rekla je za Glas javnosti da će se porodice odazvati pozivu Tužilaštva.

- Predstavnici Tužilaštva za ratne zločine Srbije sastaće se danas sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << predstavnicima Udruženja porodica nestalih i kidnapovanih Srba sa Kosova i Metohije iz Srbije i Crne Gore da bi identifikovali pripadnike terorističke OVK i njihove žrtave na severu Albanije sa fotografija do kojih je došlo Tužilaštvo - izjavio je portparol Tužilaštva Srbije za ratne zločine Bruno Vekarić.

Do sada je, prema Vekarićevim rečima, identifikovano osam pripadnika OVK - počinilaca ratnih zločina nad Srbima i sada se radi na identifikaciji žrtava. Vekarić je naveo da se radi na tome da se utvrdi da li se Srbi prikazani na fotografijama vode kao poginuli ili kao nestali.

- Veoma smo uznemireni novim dokazima i fotografijama i sa strepnjom i neizvesnošću iščekujemo rezultate - rekla je Verica Tomanović, čiji je suprug Andrija Tomanović, poznati hirurg iz Prištine, kidnapovan 24. juna 1999. godine.

ODLUKA O DOPISU ALBANSKOM TUŽILAŠTVU

Vekarić je rekao da će Tužilaštvo za ratne zločine danas odlučiti da li će se ponovo dopisom obratiti albanskom tužilaštvu kako bi ih obavestili da su u istrazi pronađeni novi dokazi o trgovini organima kosovskih Srba na severu Albanije tokom 1999. godine.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dosije "Žuta kuća" - Identifikacija žrtava i pripadnika OVK

Izvor: RTS, 25.Feb.2009

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine zajedno sa Udruženjem porodica kidnapovanih i nestalih radi na identifikaciji žrtava i počinalaca zločina u "Žutoj kući". Udruženju uručen spisak sa imenima 11 osoba za koje se sumnja da su žrtve trgovine organima na severu Albanije. Identifikovano deset...

Nastavak na RTS...

Deset osumnjičenih vojnika OVK zbog zločina

Izvor: Mondo, 25.Feb.2009

Tužilaštvo za ratne zločine za sada je identifikovalo 10 pripadnika OVK za koje se sumnja da su počinili zločine nad otetim Srbima sa Kosova i Metohije koji su tokom 1999. godine tajno prebačeni u logore na severu Albanije, izjavio je Tanjugu portparol Tužilaštva Bruno Vekarić.

Nastavak na Mondo...

Udruženju porodica predat spisak imena mogućih žrtvi

Izvor: Danas, 26.Feb.2009, 01:37

Predstavnici srpskog Tužilaštva za ratne zločine predali su danas predstavnicima Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih sa Kosova i Metohije spisak sa imenima 11 osoba za koje se sumnja da su žrtve trgovine ljudskim organima na severu Albanije. „U identifikaciji žrtava i (osumnjičenih) pripadnika...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.