Sa strahom svakog jutra krećemo na posao: Radnike “Olimpiasa” prevoze u krcatim autobusima uprkos epidemiji korone (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 28.Mar.2020, 02:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sa strahom svakog jutra krećemo na posao": Radnike “Olimpiasa” prevoze u krcatim autobusima uprkos epidemiji korone (FOTO)

Usled novonastale situacije radnici su primorani da koriste organizovani prevoz, ali su autobusi puni, a adekvatnu zaštitu za nemaju Uprkos vanrednoj situaciji i merama koje su na snazi zbog suzbijanja epidemije korona virusa koje podrazumevaju između ostalog i zabranu okupljanje više od 5 ljudi, oko 2.000 ranika fabrike “Olimpias” u Nišu, koja posluje za italijanski “Beneton”, na posao odlazi krcatim autobusima, saznaju “Večernje novosti. Usled novonastale >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << situacije radnici su primorani da koriste organizovani prevoz, ali su autobusi puni, a adekvatnu zaštitu za nemaju. Maske su sašili, svako je, kažu, dobio po dve, ali se kuburi sa rukavicama, kao i sa sredstvima za dezinfekciju.- Sa strahom svakog jutra krećemo na posao. Autobus je pun, snalazimo se kako umemo, navučemo preko glave kapuljače, oblačimo rolke pa pokrijemo usta. Maske smo sami sašili od tkanine, svako je u fabrici utzeo po dve i po jedan par rukavica. Nemmao ni sredstvo za dezinfekciju, a mnogi su jutros korisitli i zimske rukavice. Ovo je sve nehumano što nam rade – priča nam jedan od radnika ove fabrike.On kaže i da se nada da će i “Olipias” poput drugih fabrika u Nišu obustaviti rad dok ne prođe situacija koja zadesila celu zemlju i svet. - Ranije smo mogli i peške na posao pošto je u centru grada maltene, ili da biramo neki drugi način prevoza, a sada je fabrika angažovala prevoz i to nam je jedina opcija – dodaje ovaj radnik iz Niša.Iz ove fabrike nismo uspeli da dobijemo odgovor da li će se i kada obustaviti rad fabrike.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.