Sa srpskim tablicama normalno preko Šida

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2015, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa srpskim tablicama normalno preko Šida

Granični prelaz sa Hrvatskom Šid-Tovarnik ceo dan je otvoren za putnička vozila srpskih i hrvatskih registarskih oznaka sa obe strane, dok jedino teretna vozila imaju zabranu prolaska.

Kako su Tanjugovom reporteru na licu mesta rekli pripadnici i hrvatske i srpske policije, taj granični prelaz funkcioniše potpuno normalno.

- Ja ne znam kakve vi to novinari dezinformacije pišete, ali ovde, osim teretnog saobraćaja, sve funkcioniše normalno - rekao je pripadnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << hrvatske policije reporteru Tanjuga.

On je, zajedno sa svojim kolegama na tom graničnom prelazu, zadužen za koordinaciju prihvata oko 1.000 izbeglica iz Sirije i zemalja Bliskog istoka, koji se nalazi se na "ničijoj zemlji" kod pravoslavnog groblja. O izbeglicama se staraju ekipe UNHCR-a i hrvatskog Crvenog krsta koje su im obezbedile kabanice za kišu, lanč pakete, ali i medicinsku pomoć, kao i poseban šator za majke sa malom decom.

Oko 18 sati na tu lokaciju stiglo je nekoliko policijskih marica hrvatske policije koje su počele da preuzimaju izbeglice.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.