Izvor: Danas, 12.Jun.2015, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa prikolice ispao buldožer težak preko 50 tona i uništio trafostanicu

Požarevac - Prošle srede kod Starog Kostolca pukom srećom izbegnuta je tragedija većih razmera. Toga dana, oko 17 časova, na putu Stari Kostolac-Kostolac dogodila se saobraćajna nesreća, u kojoj je učestvovalo više vozila i nastala materijalna šteta koja se procenjuje na preko osam miliona dinara.

Do nesreće je došlo kada je neispravan "buldožer", težak preko 50 tona, prevožen kao teret sa kopa Drmno u matično preduzeće na popravku. Na uzbrdici obilaznice na samom >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << početku sela, usled neadekvatnog prevoznog sredstva i lošeg obezbeđenja tereta, radna mašina ispala je sa prikolice i vratila se unazad tridesetak metara. Tom prilikom svom silinom udarila je u trafostanicu koja nosi oznaku "Kula TS Stari Kostolac" Od siline udarca trafostanica u potpunosti je uništena. Zbog toga došlo je do kidanja kablova za prenos električne energije, usled čega sela Drmno i Stari Kostolac su ostali bez struje.

Samo puka sreća sprečila je da neko ne nastrada, jer je selo Stari Kostolac slavilo zavetinu, pa je u njemu bilo mnogo gostiju. Srećom iza vozila nije bilo nikoga, jer su ljudi iz sela, verovatno, bili na ručku, a u to vreme bio je i teniski meč Đoković - Nadal, pa je epilog, samo velika materijalna šteta, koja se procenjuje na preko osam miliona dinara.

Policija će protiv vozača teretnog vozila D. K.(30) iz Salakovca, opština Malo Crniće, podneti krivičnu prijavu zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.