Sa evroparlamentarcima razgovarali JS i SDPS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2021, 18:04

Sa evroparlamentarcima razgovarali JS i SDPS

Onlajn konsultacije u okviru druge faze međustranačkog dijaloga sa evroparlamentarcima danas su obavili poslanici Jedinstvene Srbije i Socijaldemokratske partije Srbije.

Poslanik SDPS Branimir Jovanović rekao je Tanjugu da je to početna faza dijaloga i da je njegova stranka u međustranačkom dijalogu učestvovala i pre godinu i po dana.

SDPS je, kaže, u razgovoru sa evroparlamentarcima prenela da se zalaže za promenu izbornog sistema, te da to budu dugoročne promene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i rešenje koje će biti prihvatljivo svima, te da se izborni uslovi ne menjaju od izbora do izbora.

"U izradi je predlog zakona o promeni izbornog sistema, a radi se o tome da 70 odsto kandidata biraju građani po imenu i prezimenu, a da pored imena stoji lista koja ih je kandidovala, a da 30 odsto predlože stranke", rekao je Jovanović.

Danas je u Skupštini predsednik Jedinstvene Srbije i šef poslaničke grupe te partije Dragan Marković Palma imao video sastanak sa predstavnicima Evropskog parlamenta Vladimirom Bilčikom, Tanjom Fajon, Eduardom Kukanom i Kurtom Flakenštajnom o predstojećim razgovorima vezanim za poboljšanje izbornih uslova u Srbiji.

Iz te su partije naveli da je Marković preneo stavove stranke u vezi s izbornim uslovima.

"Dogovor je da se sadržaj sastanka ne objavljuje u javnosti do početka zvaničnih razgovora. Razgovorima je prisustvovao i Života Starčević, zamenik šefa poslaničke grupe Jedinstvene Srbije", naveli su u JS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.