Sa 84 godine uplatila aranžman “Tragom Sulejmana Veličanstvenog”

Izvor: Vesti-online.com, 30.Okt.2012, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa 84 godine uplatila aranžman “Tragom Sulejmana Veličanstvenog”

Zbog turske serije "Sulejman Veličanstveni" Istanbul je postao top destinacija Novosađana. Ova saga je dostigla neverovatnu popularnost u našoj zemlji, a samim tim je i doprinela tome da Istanbul postane omiljena turistička destinacija.

Otkad je "Sulejman" došao u Srbiju, skoro svim domaćicama i ponekom domaćinu, san je da posete veličanstveni Istanbul i vide palate, harem i ostala mesta gde se serija snimala.

"Žene su oduševljene Istanbulom i to baš zbog serije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Žele da ih vodiš do mesta gde su živeli likovi iz serije, Topkapi palata, Harem, Dvorac Ibrahim Paše, grob Sulejmanov i njegove žene Hurem. Zaista, može se reći da je ova serija najbolja promocija i reklama Turske" rekao je turistički vodič u jednoj od novosadskih agencija.

Da je popularnost ove serije, udvostručila promet turooperatora svedoči i podatak da su mnoge agencije "osmislile" specijalizovane ture, nazvane po slavnom sultanu.

Ture "Tragom Sulejmana Veličanstvenog" u proseku koštaju oko 150 evra, s tim što je to osnovna cena u koju su uračunata tri noćenja s doručkom.

"Moram da priznam, Istanbul je oduvek bio popularan grad za turiste. S tim što se može reći da je serija dobra reklama. Zato smo mi odlučili da našim putnicima izađemo u susret i ponudili smo im specijalne ture. I zaista, ima jako puno zainteresovanih. Raspituju se o Sulejmanu, traže da im pokažemo palate gde je snimana serija da bi mogli da utvrde verodostojnost serije a grupe su nam mešovite. Ima i parova na ovim turama, a imali smo i jednu damu od 84 godine koja je želela da vidi taj famozni grad", rekla je za portal Novine novosadske direktorka "Elite travel" Gordana Prodić.

Novosadska "Go travel" agencija takođe u svojoj ponudi ima turu "Tragom Sulejmana Veličanstvenog". Kako je rekao Goran Petrović iz ove agencije, otkad se serija emituje, traje pravi "bum" Istanbulom i Turskom. Petrović kaže da ima putnika koji su već posetili grad na Bosforu, ali i da najviše ima žena i parova koji žele da vide gde je Halit Ergenč, odnosno Sulejman zavodio Merjem Uzerli odnosno Hurem.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.