Sa 107.000 potpisa ponovo traže ograničavanje rijalitija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2020, 22:55

Sa 107.000 potpisa ponovo traže ograničavanje rijalitija

Studentski aktivisti "Kreni-promeni" i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti prelepili su zgrade Ministarstva kulture, REM-a i Vlade Srbije plakatima kojima traže ograničavanje emitovanja rijaliti programa, saopštilo je večeras Udruženje.

U saopštenju se podseća da je do sada je sakupljeno više od 107.000 potpisa kojima se traži ograničavanje rijaliti programa i izražava nezadovoljstvo najavom sekretara u Ministarstvu kulture Aleksandra Gajovića da će u drugoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << polovini godine, nakon izbora, radna grupa ministarstva raditi na izmenama i dopunama zakona u toj oblasti.

Udruženja tvrde da je reč o kršenju Ustava koji, kako navode, jasno propisuje mogućnost da 30.000 građana koji potpišu narodnu inicijativu u roku od 7 dana zvanično predlože zakon o kome parlament mora da odlučuje.

Ukazuje se i na to da REM do sada nijednom nije adekvatno sankcionisao brojna kršenja zakona kao što su tuče, prebijanja, zlostavljanja žena i govora mržnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Plakati s licima rijaliti zvezda zalepljeni na Ministarstvo kulture Srbije, Vladu i REM

Izvor: Danas, 28.Maj.2020

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) je večeras saopštilo da su njegovi aktivisti u Beogradu na zgrade Vlade Srbije, Ministarstva kulture i REM-a nalepili plakate "Ministarstvo za rijaliti programe" i "Savet za ozoniranje".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.