SZS: Vlast ne namerava da prekine nasilje

Izvor: B92, 24.Dec.2018, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZS: Vlast ne namerava da prekine nasilje

Beograd -- Savez za Srbiju ocenio je da se puštanjem na slobodu uhapšenih zbog napada na Borka Stefanovića pokazuje da vlast ne namerava da prekine nasilje.

Taj savez je u saopštenju ukazao na to da su trojica uhapšenih zbog napada na Stefanovića, na dvojicu članova Levice Srbije i na policajca, puštena iz pritvora, a da javnosti nisu otkrivena njihova puna imena.

"Postavlja se pitanje kako će Boban Jovanović, kome su tada razbili vilicu i koji ide kod logopeda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ponovo uči da govori, da se oseća znajući da ulicama Kruševca slobodno šetaju oni koji su ga krvnički napali", navodi se u saopštenju.

Savez za Srbiju zahtevao je od Tužilaštva i MUP-a da što pre objasne javnosti zašto su ljudi koji su pokušali da ubiju Stefanovića pušteni iz pritvora, da otkriju njihova puna imena, da se što pre otkriju nalogodavci tog napada i odgovori na pitanje da li su i kako oni povezani sa Srpskom naprednom strankom.

"Pozivamo sve građane da ne odustaju od borbe za normalnu Srbiju bez nasilja", zaključuje se u saopštenju.

Trojici uhapšenih zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, dvojicu članova te stranke i policajca ukinut je pritvor, navelo je Više javno tužilaštvo iz Kruševca u odgovoru Insajderu.

Policija u Kruševcu uhapsila je M. Ž. (30) i D. G. (31), osumnjičene da su 23. novembra napali Stefanovića i povredili ga metalnom šipkom u glavu. Stefanović je na konferenciji za novinare 13. decembra otkrio identitet uhapšenih zbog napada na njega u Kruševcu i rekao da su to Danijel Gmijović, Marko Živković i Marko Šaponjić, za koga je kazao da je bio pripadnik Žandarmerije do 2008. godine.

Trojici uhapšenih za napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, aktiviste ove stranke i policajca ukinut je pritvor.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.