SZO najavljuje vakcinu protiv kovida-19 za 2021. godinu: One nisu za bogate, nisu za siromašne, NEGO ZA SVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2020, 20:32

SZO najavljuje vakcinu protiv kovida-19 za 2021. godinu: "One nisu za bogate, nisu za siromašne, NEGO ZA SVE"

Zabeležen je napredak u razvoju vakcine

Izvršni direktor Svetske zdravstvene organizacije za vanredne programe, Majk Rajan, izjavio je danas da istraživači "dobro napreduju" u razvoju vakcina protiv Kovida-19, od kojih se nekolicina nalazi u kasnoj fazi ispitivanja, ali je naglasio da se njihova prva upotreba ne očekuje pre početka sledeće godine.

Rajan je naveo da SZO naporno radi da osigura pravičnu distribuciju vakcine, ali je naglasio da je u međuvremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ključno suzbiti širenje korona virusa.

"Dobro napredujemo", rekao je Rajan ističući da se nekoliko vakcina nalazi u trećoj fazi testiranja, a da nijedna do sada nije bila neuspešna, u pogledu bezbednosti ili sposobnosti da generiše imuni odgovor.

On je dodao da SZO radi na tome da proširi pristup potencijalnoj vakcini i pomogne da se poveća kapacitet proizvodnje.

- I prema tome moramo da se odnosimo fer jer je to globalno dobro. Vakcine za ovu pandemiju nisu za bogate, nisu za siromašne, one su za sve - rekao je Rajan.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.