SZO: Koronom bi moglo da bude zaraženo 10 odsto populacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2020, 14:33

SZO: Koronom bi moglo da bude zaraženo 10 odsto populacije

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za vanredne situacije doktor Majkl Rajan izjavio je danas da bi, prema njegovim najboljim procenama, otprilike jadna od 10 osoba širom sveta mogla da bude zaražena koronavirusom.

Govoreći na sastanku izvršnog odbora, koji se fokusirao na Kovid-19, Rajan je rekao da se podaci razlikuju od urbanih do ruralnih sredina i među različitim grupama, ali da na kraju to znači da je velika većina sveta u riziku, preneo je AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Procena, koja bi iznosila više od 760 miliona ljudi na osnovu trenutne svetske populacije od oko 7,6 milijardi, daleko premašuje broj potvrđenih slučajeva koje su izneli i SZO i Univerzitet Džons Hopkins, a koji iznosi više od 35 miliona slučajeva širom sveta.

Stručnjaci već duže vreme govore da je broj potvrđenih slučajeva u velikoj meri manji u odnosu na pravi broj zaraženih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SUMORNA PROGNOZA SZO Koronom bi moglo da bude zaraženo 10 odsto svetske populacije

Izvor: Blic, 05.Okt.2020

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za vanredne situacije doktor Majkl Rajan izjavio je danas da bi, prema njegovim najboljim procenama, otprilike jedna od 10 osoba širom sveta mogla da bude zaražena korona virusom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.