SZO: Dosad potvrđen 131 slučaj majmunskih boginja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2022, 10:57

SZO: Dosad potvrđen 131 slučaj majmunskih boginja

Dosad je potvrđen 131 slučaj majmunskih boginja, a sumnja se na još 106, otkako je prvi slučaj prijavljen 7. maja van zemalja gde se obično širi, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Iako je pojava ovih boginja neobična, i dalje je pod kontrolom, navela je SZO, i dodala da će obaviti još sastanaka kako bi podržala zemlje članice sa dodatnim savetima kako da se bore protiv žarišta, preneo je Rojters.

Prvi slučaj majmunskih boginja potvrđen je 7. maja u Velikoj Britaniji kod putnika koji je prethodno boravio u Nigeriji, a on je prve simptome, poput osipa, dobio 29. aprila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SZO: Potvrđen 131 slučaj majmunskih boginja

Izvor: B92, 24.Maj.2022

Danas je potvrđen 131 slučaj majmunskih boginja, a sumnja se na još 106, otkako je prvi slučaj prijavljen 7. maja, saopštila je SZO...Iako je pojava ovih boginja neobična, i dalje je pod kontrolom, navela je SZO, i dodala da će obaviti još sastanaka kako bi podržala zemlje članice sa dodatnim...

Nastavak na B92...

OPREZNO ALI BEZ PANIKE: SZO potvrdio 131 slučaj majmunskih boginja van Afrike, tvrdi da nema razloga za strah

Izvor: Kurir, 24.Maj.2022

Majmunske boginje su obično blaga virusna infekcija koja je endemična u delovima zapadne i centralne Afrike.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.