Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Nov.2023, 13:26

SZO: Bombardovana bolnica Al Šifa, van funkcije 20 bolnica u Pojasu Gaze

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) je saopštila danas da je bolnica Al Šifa u Gazi bombardovana i dodala da je sada 20 bolnica u toj Pojasu Gaze u potpunosti van funkcije. "Nemam detalje o Al Šifi, ali znamo da je bombardovana", rekla je portparolka SZO Margaret Haris i dodala da se na licu mesto odvija "intenzivno nasilje", prenosi Al Džazira.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bombardovana još jedna bolnica u Gazi: "Previše Palestinaca je ubijeno"

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Nov.2023

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) potvrdila je da je bolnica Šifa u Gazi bombardovana, uz napomenu da je sada 20 bolnica u Pojasu Gaze u potpunosti van funkcije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Lekari bez granica: Bolnica Al Šifa bez struje i interneta, 39 beba u opasnosti od smrti, dve preminule u inkubatoru, puca se na ljude koji beže iz bolnice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2023, 10:55

Bolnički kompleks Al Šifa, najveća u Gazi, danas je ostao bez goriva, sve operacije su obustavljene, a dve bebe su preminule u inkubatoru, javljaju agencije pozivajući se na izjave zvaničnika koji tvrde da je ta bolnica pod udarom vatre izraelskih snaga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.