SVOJU DECU SAM ODGAJILA, UNUKE NEĆU! Stav novopečene bake podelio Internet! ZA PLATU BIH PRISTALA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2023, 08:27

"SVOJU DECU SAM ODGAJILA, UNUKE NEĆU!" Stav novopečene bake podelio Internet! "ZA PLATU BIH PRISTALA!"

Pitala je majku da joj čuva ćerku, zbog odgovora bake ceo internet je poludeo: “To je naporan posao”

Kod nas se podrazumeva da je baka-servis dostupan 24 časa i često nema dileme oko toga kome drugom ostaviti dete kada odemo na posao ili moramo nešto hitno da obavimo. Međutim, nije svuda tako.

Jedna mlada mama ostala je šokirana kada je zamolila svoju majku da joj čuva ćerku kada se sa porodiljskog vrati na posao i bakin odgovor morala je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa svima da podeli.

- Zamolila sam mamu da mi pomogne oko novorođenčeta kako bih se mogla vratiti na posao nakon što mi istekne porodiljsko. Imajte na umu, moja mama ima 64 godine, ona je domaćica od 1992. godine i od tada više nije deo radne snage. Odbila je, rekavši da je prestara i da je već odgajila svoju decu - napisala je žena na Reditu.

Dodaje da je njena majka odbila da joj pomogne jer nije želela da izgubi svoju slobodu i vreme, kao i da još nije prihvatila ulogu bake na pravi način.

Sa druge strane, njena majka tvrdi da je ona već odgajila svoju decu i da je sada u dobu u kojem želi da uživa u svom vremenu. Ona je rekla da je spremna da pomogne, ali pod uslovom da joj se plaća satnica i da se osiguraju sve potrebne potrepštine za čuvanje deteta.

Ova situacija je izazvala raspravu na društvenim mrežama, gde se ljudi ne slažu oko toga ko je u pravu.

- "Izvinite što sam otvoren i nepristojan, ali možda nemojte imati decu ako sebi ne možete da priuštite brigu o njima. A ako je tvoj plan uvek bio da se vratiš na posao, trebala si o tome razgovarati sa mamom tokom trudnoće", "Mislim da ti je glava u oblacima ako veruješ da se život tvoje mame neće promeniti sa novorođenčetom. Bebe su težak posao, a vaša mama ima 64 godine. Ti si mama, ili ostani kod kuće ili plati vrtić", navijali su jedni.

Međutim, drugi su stali u obranu novopečene mame i uveravali je kako je potpuno normalno oslanjati se na baku i deku za pomoć.

"Tvoja mama zvuči užasno. Moja majka to nikad ne bi uradila", "Ono zbog čega osećam da je tvoja majka u krivu je to što te optužuje. To znači da je ona očigledno sposobna i da ima vremena da se brine za vašu bebu, samo neće da vam pomogne", komentarisali su drugi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.