SVM u Subotici kritikuje svog koalicionog partnera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2009, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM u Subotici kritikuje svog koalicionog partnera

SUBOTICA - Funkcioner Saveza vojvođanskih Mađara u Subotici Jene Maglai izjavio je danas da u Demokratskoj stranci (DS) "ne vidi ni hrabrost, ni odlučnost da se posveti suštinskim promenama u tom gradu".

Na konferenciji za novinare povodom godinu dana od formiranja vlasti u Subotici, Maglai, koji je i predsednik Skupštine grada, rekao je da DS "govori o racionalizaciji, a da je u lokalnoj samoupravi zaposleno još 40 ljudi".

"Suština je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da su to partijski ljudi, a ne stručnjaci. Uvećava se birokratija, a recimo nemamo dovoljno pravnika u službama poput inspekcijskih. Da ne pominjem kakva se politika vodi u javnim ustanovama. Imamo ogroman višak zaposlenih", rekao je Maglai.

Odbornici SVM su pre desetak dana napustili zasedanje Skupštine Subotice kada je na predlog DS-a imenovan direktor javnog preduzeća "Park Palić".

Maglai je rekao i da je za SVM "neprihvatljiva politika" koju vodi gradonačelnik Subotice iz redova DS-a Saša Vučinić.

Funkcioner DS Saša Vučinić rekao je novinarima da još nije bilo razgovora DS i SVM u Subotici o krizi u lokalnoj vlasti.

"Imao sam nekoliko susreta sa predsednikom Skupštine grada Jeneom Maglaiem, ali do konkretnih razgovora na nivou koalicija još nije došlo. Očekujem da ćemo razgovarati do kraja ove nedelje", rekao je Vučinić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.