SVM predala listu

Izvor: Blic, 08.Feb.2014, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM predala listu

Savez vojvođanskih Mađara predao je danas izbornu listu za vanredne parlamenarne izbore očekujući dovoljnu podršku birača da zadrže sadašnjih pet mandata u skupštini Srbije, iako to neće biti lako jer će verovatno za to trebati više glasova nego na prošlim izborima.

Obići ćemo sva naselja gde žive vojvođanski Mađari ali ćemo probati da pridobijemo i poverenje Srba i drugih naroda koji žive u Srbiji, rekao je funkcioner SVM i poslanik Balint Pastor, posle predaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << liste Republičkoj izbornoj komisiji.

Prema njegovim rečima, SVM će svakako deo kampanje posvetiti i Beogradu jer i tu ima ljudi koji "cene doslednost i principijelnost koju krasi tu stranku godinama u skupštini Srbije".

Predsednik SVM Ištavan Pastor je rekao da program te stanke sadrži klasične elemente koje zastupaju kao manjinska stranka ali su tu i oni elementi koji prelaze taj krug.

Tako program sadrži pitanja, kaže, vezana za ekonomiju, zdravstvo, socijalno zbrinjavanje, pregovore sa Evropskom unijom, promena Utava i druga.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.