SVM očekuje pet mandata u Skupštini

Izvor: RTS, 09.Mar.2014, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM očekuje pet mandata u Skupštini

Posle beogradskih izbora Savez vojvođanskih Mađara očekuje da uđe u gradski parlament a na parlamentarnim izborima pet poslaničkih mandata, kaže funkcioner SVM Balint Pastor.

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) očekuje da na parlamentarnim izborima osvoji pet mandata u skupštini Srbije, a da posle beogradskih, lokalnih izbora, uđe u gradski parlament, izjavio je funkcioner SVM Balint Pastor.

Pastor je rekao novinarima da SVM na parlamentarne izbore izlazi samostalno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da očekuje da će osvojiti najmanje pet poslaničkih mesta, a da se nada i eventualnom povećanju broja mandata.

Pastor, koji je učestvovao na tribini beogradskog odbora SVM, kazao je da je slogan te partije za parlamentarne izbore "Hrabro, ali odgovorno", izrazivši očekivanje da će građani podržati ono što je ta stranka radila u prethodnom periodu.

"Mi smo uvek hrabro izgovarali rečenice u Narodnoj skupštini Srbije, ali smo to činili sa velikom dozom odgovornosti i nikada nas nije krasila demagogija i nikada nismo obećavali ništa za šta je u početku bilo jasno da je neostvarljivo", rekao je on.

Pastor je dodao i da se SVM, koji prvi put izlazi na izbore u Beogradu, nada da će ući u gradsku skupštinu.

On je istakao da po poslednjem popisu stanovništva u Beogradu živi više od 2.000 građana koji se izjašnjavaju kao pripadnici mađarske nacionalne zajednice.

Prema njegovim rečima, SVM i u Beogradu izlazi samostalno i smatra da svaka stranka koja je formirana treba da učestvuje na izborima.

Pastor je rekao i da ukoliko bi SVM u Beogradu ušao u gradsku skupštinu, da bi to bilo nadljudski uspeh, dodajući da veruje da će građani i u Beogradu prepoznati principijelnu politiku te stranke.

"Verujemo i nadamo se da oni Beograđani koji do sada nisu znali za koga da glasaju, da će dati glas principijelnoj i doslednoj politici SVM", naglasio je on.

Beogradski odbor SVM na izbore u prestonici izlazi sa sloganom "Beograd veliki za sve", a predizbornu tribinu je organizovao u sali skupštine opštine Vračar.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.