Izvor: B92, 27.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVILANOVIC: UCINJENI KRUPNI KORACI U PRAVCU SARADNJE S HAGOM

Beograd -- Jugoslovenski ministar inostranih poslova Goran Svilanovic izjavio je za B92 da ne ocekuje ni pojacavanje ni smanjenje pritisaka na Jugoslaviju posle izvestaja koji treba da podnase Karle del Ponte.

"Sustina je da smo svesni obaveza u odnosu na Ujedinjene nacije, a to je saradnja s Tribunalom. Vrlo tesko bih se mogao sloziti sa ocenom da Jugoslavija ne saradjuje. Nasa vlada je do sada ucinila krupne korake u prilog saradnje. Druga je stvar sto mi do sada nismo uspeli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da donesemo zakon i tako sistematski uredimo saradnju s Tribunalom, ali postoji dobra volja da zakon bude donet i ja sam uveren da ce tako biti i oada ce to biti dobro za sve. U proteklih 12 meseci napravljeni su veliki koraci u prilog saradnje s Hagom. Izvestaj Del Ponte predstavlja njen odnos prema tom pitanju i to je na izvestan nacin podsecanje na obaveze SRJ koje niko ne sme da zaboravi. Mi smo toga svesni i niko to nece zaboraviti", kaze Svilanovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.