Izvor: B92, 03.Mar.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVILANOVIC: SARADNJA SA HASKIM SUDOM PRIORITET

Sef jugoslovenske diplomatije Goran Svilanovic izjavio je da bi saradnja sa Haskim tribunalom za Saveznu vladu trebalo da bude prioritetno politicko pitanje, prenosi Radio B92. Obracajuci se novinarima u Novom Sadu, Svilanovic je ocenio da bi vremenski rokovi za hapsenje Slobodana Milosevica morali da budu povuceni, kako bi jugoslovenska vlada mogla da nastavi normalnu komunikaciju sa SAD i zemaljama EU. Upitan kada ce Jugoslavija poceti konkretno da saradjuje sa Haskim tribunalom, Goran >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Svilanovic je odgovorio da "mi jesmo zapoceli konkretnu saradnju sa Haskim sudom, to je kancelarija u Beogradu, pitanje je samo koji su sledeci koraci".

"Ja mislim da bi bilo dobro da krenemo ka koracima koje smo najavili, a to je da donesemo zakon o saradnji sa Haskim sudom i da u tom zakonu preciziramo sve nase obaveze i ono sto ocekujemo od Suda, i da pocemo da primenjujemo te zakone. Saradnja sa Haskim sudom je nasa medjunarodna obaveza. Objektivno, nama je vazno da dodje do odluke americkog Kongresa koja bi omogucila nastavak saradnje sa nasom zemljom na svim poljima", rekao je Svilanovic i dodao da ne bi "povezivao Haski sud i sve ono sto se nama desava, da bi tom saradnjom svi nasi problemi nestali". "Ne bi nestali", zakljucio je Svilanovic, prenosi Radio B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.