Izvor: B92, 22.Feb.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVILANOVIC PRIMIO PETRICA

Ministar inostranih poslova Jugoslavije Goran Svilanovic sastao se u Beogradu s visokim predstavnikom za BiH Volfgangom Petricem. Posle razgovora, Svilanovic je novinarima rekao da su eliminisana sva sporna pitanja kada je u pitanju sporazum o specijalnim vezama Republike Srpske i Jugoslavije, cije se potpisivanje moze ocekivati za desetak dana. "Vazno je to sto smo imali priliku da razgovaramo jer su sve nejasne stvari u ovom sporazumu postale jasne i sporazum je prakticno pripremljen za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potpisivanje. Verujem da ce to naici i na podrsku Vlade BiH s obzirom na to da pokusavamo da sledimo jednu vaznu liniju, a to je integritet BiH, definisan Dejtonskim sporazumom", rekao je Svilanovic, javlja B92.

Petric je rekao da je u Beograd dosao kako bi ojacao medjudrzavne veze dve zemlje i dodao da ceni cin razmene otpravnika poslova Beograda i Sarajeva. "Za BiH je vazno da bude u prijateljskom okruzenju, kakvo sada postoji u Zagrebu i Beogradu", rekao je Petric. "To ce pomoci Bosni i Hercegovini da se oporavi i da krene napred kao zemlja koja ce u regionu biti ravnopravan igrac. Ono sto mi pokusavamo da postignemo jeste da citav region priblizimo Evropi i da ga bolje integrisemo u razvojne projekte koji dominiraju u Evropi", zakljucio je Petric, javlja B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.