Izvor: B92, 10.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVILANOVIC O SUSRETU KOSTUNICE S PAPOM

Sef jugoslovenske diplomatije Goran Svilanovic izjavio je za Fonet da susret predsednika Vojislava Kostunice sa poglavaram Rimokatolicke crkve papom Jovanom Pavlom Drugim ima izuzetan znacaj. Podsecajuci na ugled koji ima Sveta stolica, Svilanovic je rekao i da Rimokatolicka crkva ima brojne vernike u citavom svetu, da oni zive i u Jugoslaviji, a da Vatikan kao drzava ima veoma razgranatu diplomatsku mrezu. Zato je, prema recima Svilanovoca, planirani susret Kostunice sa poglavarom Rimokratolicke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << crkve vazan korak u medjunarodnoj aktivnosti nove vlasti u Jugoslaviji.

Jugoslovenska delegacija koja u ponedeljak putuje u Rim, pre susreta sa papom treba da se sretne i sa italijanskim predsednikom Karlom Aceljom Campijem i premijerom Djulijanom Amatom. Najavljeno je i da ce Svilanovic sa italijanskim kolegom Lambertom Dinijem potpisati vise bilateralnih sporazuma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.