Izvor: B92, 29.Dec.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVILANOVIC O CILJEVIMA SPOLJNE POLITIKE SRJ

Beograd -- Govoreci o ciljevima jugoslovenske spoljne politike u narednoj godini, ministar spoljnih poslova Goran Svilanovic je izjavio da je saradnja s Haskim tribunalom jedan od preduslova za ostvarivanje tih ciljeva. "To znaci da ce osobe protiv kojih je podignuta optuznica biti procesuirane pred Tribunalom. Ocekujem da nasi sudovi urade vise nego do sada, a do sada nisu uradili nista", kaze Svilanovic.

Jedan od prioriteta jugoslovenske spoljne politike je potpisivanje Sporazuma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o asocijaciji i stabilizaciji sa Evropskom unijom. Svilanovic je procenio da je realno ocekivati da ce do toga doci pocetkom 2003. On je kao cilj naveo i clanstvo u Partnerstvu za mir i izrazio uverenje da ce Jugoslavija naredne godine postane clan Saveta Evrope. "Sva tri cilja su realna ukoliko nastavimo saradnju s Haskim tribunalom, regulisemo odnose Srbije i Crne Gore i dosledno nastavimo proces promena u nasoj zemlji koji obuhvata sve segmente drustva", zakljucuje Svilanovic. On je izrazio nadu da ce Jugoslavija 2003. doci pod "sengenski kisobran" sto se tice rezima viza.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.