Izvor: B92, 16.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVI ZADOVOLJNI REZULTATIMA

Podgorica -- Blok stranaka koje se zalazu za nezavisnu Crnu Goru osvojio je vecinu mandata u 10 od 19 opstina u kojima su u sredu odrzani lokalni izbori, pokazaju preliminarni rezultati nezavisnih posmatraca.

Prva reagovanja crnogorskih partija prenosi dopisnik Radija B92 Srdjan Jankovic. Rezultati izbora su pokazali da je Demokratska partija socijalista vodeca stranka suverenistickog bloka, izjavio je Mladen Vukcevic, funkcioner DPS, koji je rekao da su rezultati pokazali i politicku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zrelost gradjana. Lider Socijaldemokratske partije, koja je takodje zadovoljnja rezultatima, Ranko Krivokapic je rekao da je sledeci zadatak suverenistickog bloka da se ojaca, da pokaze elementarnu mudrost i da ce tada pitanje referenduma biti formalnost. Socijalisticka narodna partija takodje je zadovoljna rezultatima izbora, a njen portparol Dragan Koprivica smatra da je uspeh veci zbog okolnosti u kojima su odrzani izbori, a to su "obecavanje radnih mesta ili izbacivanje sa radnih mesta". Narodna stranka je umereno zadovoljna rezultatima. Lider NS Dragan Soc je izjavio da se ta stranka nasla "ukrstena izmedju sinhronizovane akcije DPS i koalicionih partnera NS protiv NS". Miroslav Vickovic, predsednik Liberalne stranke izjavio je da je LS jedina stranka koja moze da bude zadovoljna rezultatima. "Jedino su liberali izasli samostalno, nisu pravili trule koalicije, nijedan glas nije kupljen ili dobijen prisilom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.