SVI SU ZNALI DA U ŠKOLU REDOVNO DONOSI NOŽ I NIKO NIJE REAGOVAO: Priredba bila KOBNA za drugaricu problematičnog učenika

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2023, 08:11

SVI SU ZNALI DA U ŠKOLU REDOVNO DONOSI NOŽ I NIKO NIJE REAGOVAO: Priredba bila KOBNA za drugaricu problematičnog učenika

Probelmatičan učenik pokušao je da zakolje drugu učenicu.

Policija u Rusiji privela je 17-godišnjeg đaka koji je nožem pokušao da zakolje drugaricu iz odeljenja tokom školske priredbe povodom kraja školske godine.

Stravičan napad dogodio se u utorak 23. maja, oko 8.30 ujutru, dok su maturanti stajali na bini u dvorištu škole koja se nalazi na oko 50 kilometara od Volgograda.

Okupljeni su snimali priredbu i kamere su zabeležile trenutak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kada je osumnjičeni, koji je stajao iza devojčice dok je direktor držao govor, drugaricu zgrabio i krenuo nož da joj vuče preko vrata. Devojčica je vrisnula, a druga deca su skočila da joj pomognu i napadača sa oštricom odgurali od nje.

Nastavnici i direktor su stajali skamenjeno jer u trenutku nisu mogli da shvate šta se događa. Direktor je nakon incidenta odbio da komentariše, ali izvori ruskih medija tvrde da je dečak bio problematičan i ranije, te da je redovno u školu donosio nož, za šta su svi znali, ali navodno niko nije reagovao.

Iz Tužilaštva su rekli da protiv osumnjičenog nikad ranije nisu sprovođene mere. Ipak, oni koji ga poznaju nemaju da kažu lepu reč o njemu.

- U školu je donosio nož i svi njegovi iz razreda su to znali. Ponašao se neprikladno, svi su to znali i ništa - tvrdi izvor V1.ru.

Kobnog utorka u školu je uneo nož tako što ga je krio u soknici. Navodno je u pitanju nož na preklop.

Kada su deca izašla na binu, on je stao u drugi red, tik iza žrtve, a dok su svi pomno pratili govor direktora, izvukao je oštricu i krenuo je da seče devojčicu koja je stajala ispred njega. Na prvi vrisak, dečaci koji su stajali okolo nje su skočili, i odgurnuli napadača, izbivši mu nož iz ruke.

Srećom, devojčica nije zadobila teške telesne povrede i nije bilo potrebno da se vozi u bolnicu, već su lekari sanirali ranu na licu mesta.

Posle napada, devojčica je odvedena u zbornicu.

- Skuvali smo joj čaj, pričamo sa njom. Srećom, nije bilo potrebno da ide u bolnicu. Nikom nije jasno zašto se ovo dogodilo -  rekao je jedan od nastavnika.

Napadnuta devojčica je rekla da se fizički oseća dobro, ali da psihički nije. Rekla je i da ne zna zašto ju je drug iz odeljenja napao. Tvrdi da sa njim nije bila u romantičnoj, pa čak ni prijateljskoj vezi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.