SVI SU MISLILI DA JE KLEPETAN UGINUO, ALI SE IZGLEDA VRATIO MALENOJ: Srećan kraj ljubavne priče iz regiona

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 09:56

SVI SU MISLILI DA JE KLEPETAN UGINUO, ALI SE IZGLEDA VRATIO MALENOJ: Srećan kraj ljubavne priče iz regiona

U gnezdu na krovu dvorišne zgrade škole u Brodskom Varošu opet je veselo, za nedelju i po dana opet će biti malih ptića, plod ljubavi Malene i njenog rodana.

 Malenin staratelj, penzionisani školski domar, Stipa Vokić, opet ima pune ruke posla.

Dobra situacija u vezi korone dopušta mu da ode na kanale u okolini Broda i Malenoj napeca ribice, a i rodan donese Malenoj ponešto "da pregrize".

- Koliko mi je bilo teško kada je Klepetan u aprilu po ranijem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dolasku s afričkog Juga bio s Malenom par dana i onda iznenada netragom nestao, toliko mi je sada drago da Malena nije sama. I, ne samo to: iz dana u dan sve mi se više čini da se to baš Klepetan vratio. Svako jutro dođe mi pred ulazna vrata stana i klepeće, traži da jede - kaže Stipa.

- Da je to neki drugi rodan to sigurno ne bi radio, sve mi se čini da je taj "novi" rodan zapravo moj Klepo. Dođe kada ga zovem, klepeće, prilazi mi i umiljava se... Malena na jajima sedi od jutra do ranog popodneva, onda on sleti i odmeni ju da se jaja ne ohlade. Klepetan nikada nije prstenovan i ne mogu da dokažem tu svoju "sumnju", ali, nekako, kao da se nakon tronedeljne ljutnje i samovanja Klepo "odlučio" da se vrati" - govori Vokić pomalo zbunjen celom tom situacijom.

Dodaje da su Malena i rodan vodili ljubav više puta, plod toga su tri jajeta na kojima Malena i rodan danonoćno bdiju.

Ako sve bude u redu i vreme ne "donese" neku iznenadnu hladnoću, broj od 66 ptića iz 17 godina duge ljubavi i vernosti Malene i Klepetana dobiće ovoga proleća svoj nastavak, biće povećan za još tri.

- Pao mi je kamen sa srca, što je tako. Malenoj na krov odnesem kantu s vodom i ribicama, rodan budno sve pazi i motri, i sve je nekako isto kao pre. Jako se radujem što će početkom juna svet ugledati još tri male rode. Rodan je tu da pripomogne s kanala da im donese hranu, i ja ću takođe češće idem na pecanje, brzo će avgust kada će rodan i mladi ptići morati put Afrike - objašnjava Stipa.

- Još da ljudi koji toliko zovu i pišu iz celog sveta mogu ovdeda dođu i vide Malenu i njene ptiće, ovo veselje bi bilo potpuno. Nadam se da će i korona koja ih u tome valjda sprečava uskoro proći i da ću moći da ispunim želju tim dragim ljudima - kaže Stipa Vokić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.