SVI SRBI SA KOSMETA U BOJKOT

Izvor: Kurir, 19.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVI SRBI SA KOSMETA U BOJKOT

KOSOVSKA MITROVICA - "Bomba koja je pronađena u mom dvorištu, na sreću, nije eksplodirala. Ne znam ko je postavio eksplozivnu napravu, ali znam kome je bila namenjena. To je, u stvari, poruka poslata EU i pripadnicima buduće misije Euleks na Kosovu. Oni moraju da znaju da nisu dobrodošli i da ih Srbi neće lepo sačekati."

Ovo za Kurir zvaničnicima u Briselu poručuje Saša Dedović, vlasnik hotela "Saša" u severnoj Kosovskoj Mitrovici, ispred kojeg je u noći 17. februara pronađena >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << neaktivirana eksplozivna naprava. Dedovićevim primerom povešće se i većina njegovih sugrađana. Navodno, svi koji su na bilo koji način povezani sa međunarodnim organizacijama bojkotovaće ih na sve načine. Zaposleni u administraciji Unmika i ostalim predstavništvima inostranih humanitarnih organizacija i agencija UN najavili su da će kolektivno u znak protesta dati otkaz, a Mitrovčani koji izdaju poslovni prostor američkim i evropskim organizacijama otkazaće im gostoprimstvo. Međutim, kako nam otkriva jedan od inicijatora ovog bunta, sve zavisi od Vlade Srbije.

- Ukoliko nas država podrži, ako nam nađu alternativni način da zaradimo za hleb, prognaćemo iz Mitrovice sve koje smatramo odgovornim za 17. februar. Čekamo reakciju države - rekao nam je jedan prevodilac, koji, razumljivo, nije želeo da se predstavi.

Dedović, pak, objašnjava da je sa IPCT, evropskom prethodnicom misije, imao ugovor, koji je bio na snazi poslednjih šest meseci, da svoj hotel iznajmi članovima Misije EU u Kosovskoj Mitrovici.

- Verovao sam da dolaze na Kosovo sa iskrenim željama da pomognu i da nas zaštite. Ali kada sam shvatio šta je pozadina njihove misije, odlučio sam da im ne dozvolim ni da uđu u moj objekat. Hotel je i ranije dobro radio, samo mi oni fale - ističe Dedović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.