SVI SMO SPAVALI, A ONDA... Mladić opisao trenutke užasa TEŠKE SAOBRAĆAJKE u Mađarskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2023, 10:25

"SVI SMO SPAVALI, A ONDA..." Mladić opisao trenutke užasa TEŠKE SAOBRAĆAJKE u Mađarskoj

Nastavili smo put, jer nećemo da nam nešto pokvari praznik

- Svi smo spavali u autobusu, ja sam bio u polusnu, čuo sam neko škripanje, kao da je uhvaćena ivica puta. Onda je krenulo prevrtanje. Stvarno su jako brzo došli vatrogasci i krenuli da izvlače povređene kroz šoferšajbnu - počinje svoju priču dečko (23), koji je bio u autobusu punom turista kada se desilo prevrtanje rano jutros na auto-putu u Mađarskoj.

Kako je ispričao, na licu mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su odmah bili i Hitna pomoć i policija.

- Potom je krenuo uviđaj. Mi smo oko pola 7 svi već bili ispred autobusa. Vozači su, kako sam čuo, dobro. Sva sreća pa nije bilo mnogo povređenih, neki su na licu mesta zbrinuti, neki su prevezeni do bolnice - kaže.

Kako je rekao, ubrzo je stigla i vlasnica agencije, koja je putnicima dala da izaberu da li će nastaviti putovanje ili se vratiti u Srbiju.

- Nekolicina se vratila autobusom koji je došao po njih iz Subotice, a mi ostali smo nastavili putovanje ka Budimpešti novim autobusom - dodao je on.

Uz reči da mu ništa neće pokvariti ove praznike, koje će provesti s devojkom, on kaže da je već na željenoj destinaciji.

Da podsetimo, petnaest putnika iz Srbije je povređeno jutros oko 5 časova kada se u Mađarskoj, na auto-putu 53 prevrnuo autobus somorskih registracija sa  turistima. U vozilu je bilo 55 putnika i dva vozača. Među povređenima je bilo i dvoje dece. Putnici su mahom iz Beograda i Novog Sada, od kojih je 33 nastavilo put, a ostali su se vratili.

Srpski turisti su inače juče krenuli iz Srbije za Budimpeštu, a plan je bio da se vrate 2. maja. Tokom putovanja planirano je da posete Sentandreju, tropikarijum, da krstare Dunavom i večeraju u čardi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.