SVI PUTEVI DANAS VODE U KRUŠEDOL: Na ovaj način možete doći na obeležavanje Oluje (MAPA)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2019, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVI PUTEVI DANAS VODE U KRUŠEDOL: Na ovaj način možete doći na obeležavanje "Oluje" (MAPA)

Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe u hrvatskoj zločinačkoj akciji "Oluja" biće obeležen večeras u 19 časova na platou ispred manastira Krušedola. 

To je prilika da svi zajedno pružimo podršku porodicama poginulih i nestalih i da pošaljemo snažnu poruku da taj zločin nad srpskim narodom nikada ne sme i neće biti zaboravljen.

Skupu će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je pozvao sve Srbe, posebno Krajišnike, da dođu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kod manastira Krušedol na obeležavanje godišnjice "Oluje" za koju je naglasio da je najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata.

- Ovo je peta ili šesta godina da obeležavamo "Oluju" kroz suze, ali i sa ponosom što smemo otvoreno da govorimo o našem bolu, ne dodvoravajući se nekome i prećutkujući zločine nad našim narodom - rekao je Vučić.

Manastir Krušedol je manastir Srpske pravoslavne crkve na jugoistočnoj strani Fruškoj gore u Vojvodini. Nalazi se blizu varošice Irig. Okružen je parkom i stablima kestenova, a dvorište svetinje krasi i mali đeram.

Manastir je sagrađen u pitomoj dolini severno od Krušedolskog Prnjavora i sela Krušedola. Do manastira se automobilom može doći na više načina.

Možete doći starim putem Beograd - Novi Sad do skretanja za Maradik. U centru skrenite desno i nakon nekih pet kilometara stižete do sela Krušedola. Odatle pratite oznake do manastira.

Možete doći i preko Iriškog venca gde postoje vrlo uočljivi putokazi do manastira. Od Iriga se dolazi kada se kod autobuske stanice skrene putem koji vodi za Krušedol. Manastir se nalazi u ataru sela Krušedola na putu između sremskog gradića Irig i sela Maradik. I do njega vodi asfaltni put.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.