SVI ČEKAJU DA VRUĆINE UBIJU VIRUS, A SADA JE JASNO: Ruski virusolog otkrio šta će biti sa koronom na LETO

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Mar.2020, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVI ČEKAJU DA VRUĆINE UBIJU VIRUS, A SADA JE JASNO: Ruski virusolog otkrio šta će biti sa koronom na LETO

Vodeči stručnjak Naučno-istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju u Rusiji, Nikola Nikolaj Aleksandrović Mališev otkrio je šta će biti sa virusom korona na leto.

- Leti epidemija virusa korona može da krene da pada - rekao je Nikolaj Aleksandrović Mališev kratko, ali samouvereno.

To je prognoza iskusnog virologa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je nekoliko decenija radio na borbi protiv infekcija i nastavlja da radi do danas.

A na pitanje, kojim lekovima danas leče ljude od koronavirusa (u Rusiji se više od 20 ljudi oporavilo), Nikolaj Aleksandrović je odgovorio:

- Lekove i režim lečenja određuje Ministarstvo zdravlja Ruske Federacije. To su antivirusni lekovi, i kao što je pokazala praksa lečenja u Kini i Rusiji, prilično su jaki i efikasni. Lekovi nisu domaći, već se uvoze - izjavio je on.

Dodao je da ti lekovi nisu na prodaju i apotekama i da ne građani ne bi smeli bez preporuke specijalista da uzimaju lekove.

- I pri lečenju morate strogo slediti preporuke specijalista, a lice samo ne može uvek izabrati tok terapije i pravu dozu lekova. Kao što se često dešava: čovek pije lekove nekoliko dana, oseća se bolje i prestaje sa lečenjem. A virus može ponovo da dobije snagu, čak i više nego na početku bolesti. Danas lečenje pacijenata sa korona virusom može trajati dve ili tri nedelje, zavisno od težine stanja pacijenta - izjavio je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RUSKI VIRUSOLOG OTKRIO: Imunitet na koronavirus traje nekoliko godina

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Mar.2020, 13:23

Osobe koje su prebolele infekciju izazvanu virusom korona stiču imunitet, ali samo pomoću eksperimenta pružiće nam se mogućnost da odredimo njegovu stabilnost...Osobe koje su preležale virus korona verovatno će biti imune na njega nekoliko godina, izjavio je rukovodilac laboratorije za ekologiju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.