SVETSKI MEDIJI ODUŠEVLJENI POTEZOM SRBIJE! Rojters: Beograd donirao vakcine bivšim ratnim neprijateljima (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2021, 20:46

SVETSKI MEDIJI ODUŠEVLJENI POTEZOM SRBIJE! Rojters: Beograd donirao vakcine bivšim ratnim neprijateljima (FOTO)

Veliki broj svetskih medija je danas pohvalno pisao o velikoj donaciji vakcina koju je Srbija poslala Bosni i Hercegovini, a koju je danas predao predsednik Vučić tokom posete Sarajevu.

Rojters piše da je Srbija svojim bivšim ratnim neprijateljima donirala 5.000 doza vakcina Federaciji BiH, čime je omogućila tom entitetu da započne imunizaciju.

Federacija je zajedno sa Republikom Srpskom naručila 1.2 miliona doza u okviru programa Kovaks, i gotovo 900.000 od EU, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali još uvek nije dobila nijednu.

Na sarajevskom aerodromu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je vakcine članovima tročlanog predsedništva BiH - Šefiku Džaferoviću, Željku Komšiću i Miloradu Dodiku i obećao da će narednih dana Srbija poslati još 5.000 doza.

- Srećan sam što možemo spasiti živote vakcinama, to je važno i sjajna stvar. Srbija je vaš prijatelj i komšija - rekao je Vučić okupljenim novinarima.

Rojters je u članku zatim podsetio na tešku prošlost i rat na prostoru Bosne i Hercegovine, i današnji gest predsednika Vučića i Srbije predstavlja pravi kontrast tim ratnim vremenima.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

BiH je treća bivša jugoslovenska republika koja je primila vakcine iz Srbije, posle Severne Makedonije i Crne Gore.

Rojtersov članak možete videti klikom OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rojters o donaciji Srbije BiH: "Srbija bivšim ratnim neprijteljima dala 5.000 vakcina i omogućila im početak imunizacije"

Izvor: Blic, 02.Mar.2021

O donaciju od 5.000 vakcina protiv korona virusa, koju je Srbija u utorak uputila Bosni i Hercegovini piše danas i agencija Rojters u kontekstu "da je Srbija svojim bivšim ratnim neprijateljima, Bošnjacima i Hrvatima iz susedne BiH omogićila da započnu proces imunizacije".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.