SVETSKI MEDIJI JAVLJAJU O SMRTI MIRE FURLAN! Velika tuga... Svi je pamte po ulozi u POZNATOJ SERIJI (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 12:27

SVETSKI MEDIJI JAVLJAJU O SMRTI MIRE FURLAN! "Velika tuga..." Svi je pamte po ulozi u POZNATOJ SERIJI (FOTO)

Svetski mediji preneli su smrt naše poznate glumice Mire Furlan

Svet je iznenadila smrt poznate jugoslovenske glumice Mire Furlan. Ona je preminula u 65. godini, kako su preneli hrtvaski mediji od virusa zapadnog Nila.

Neki od brojnih svetskih medija preneli su vest o smrti naše glumice, a vest je odjeknula kao bomba.

Kreator serije "Vavilon 5" koji se oprostio od nje na društvenim mrežama, napisao da je već neko vreme imala zdravstvene probleme. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Ovo je noć velike tuge, naša prijateljica i saputnica otišla je putem na kom je više ne možemo uhvatiti. Ali kao i sa svim drugim, stići ćemo je jednom i verujem da će imati mnogo priča za nas tada i da će još mnogo važnih uloga podeliti sa univerzumom - napisao je Majkl Stražinski

Šira javnost u Americi oprašta se od Mire, a mnogi će je pamtiti po poznatoj ulozi u seriji "Vavilon 5", ali i mnogim drugim koje je za života stekla.

O bolesti

Hrvatski mediji preneli su da je virus Zapadnog Nila bio uzročnik teške bolesti od koje je preminula.

Bolest Zapadnog Nila uzrokuje virus Zapadnog Nila (VZN), koji se u prirodi održava u ciklusu između komaraca i ptica koje su primarni rezervoari virusa. Virus se prenosi na ljude, kopitare i druge sisare ubodom zaraženog komarca, ali se ne prenosi s čoveka na čoveka. Komarci roda "culex" su najčešći prenosioci, ali nije nemoguće da i drugi rodovi komaraca prenosu ovaj virus.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.