SVETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA: Primetan pad u broju zaraženih KORONAVIRUSOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2020, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA: ''Primetan pad u broju zaraženih KORONAVIRUSOM''

Sve je manje zaraženih od koronavirusa.

Prema poslednjim podacima koje je Kina objavila o zaraženim virusom korona, primetan je pad u broju novih slučajeva, ali sve je moguće kada je reč o razvoju situacije oko epidemije, saopšteno je danas iz Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus izjavio je da podaci iz Kine o više od 44.000 potvrđenih slučajeva pružaju uvid u starost zaraženih ljudi, ozbiljnost oboljenja i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stopu smrtnosti.

- Isto tako je u podacima primetan pad broja novih slučajeva. To se mora tumačiti veoma oprezno jer se to može promeniti pošto dolazi do novih zaraza. Previše rano govoriti da li će se pad broja novih slučajeva nastaviti. Sve je moguće - rekao je Gebrejesus.

Prema njegovim rečima, Kina je prijavila 70.635 slučajeva obolelih od Kovid-19, uključujući 1.772 preminulih. U proteklih 24 časa Kina je prijavila 2.051 novi slučaj, uključujući na osnovu rezultata potvrđenih u laboratoriji i kliničkog posmatranja, najčešće snimanja pluća.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.