SVET U PANICI nakon IZRAELSKOG MASAKRA palestinskih civila, SAD ODBILE deklaraciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2024, 17:56

SVET U PANICI nakon IZRAELSKOG MASAKRA palestinskih civila, SAD ODBILE deklaraciju

Alžir predstavio nacrt deklaracije.

Nakon jučerašnjeg masakra palestinskih civila koji su ubijeni dok su čekali humanitarnu pomoć na hitnoj sednici Saveta bezbednosti UN, Alžir je predstavio nacrt deklaracije u kojoj se izražava „duboka zabrinutost” i navodi da je situacija izazvana „zbog otvaranja vatre od strane izraelskih snage“.

Nacrt deklaracije podržalo je 14 od ukupno 15 zemalja, sve osim jedne, a nije teško pogoditi koja. SAD su te koje još uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne dozvoljavaju da Izrael bude kritikovan u Savetu bezbednosti UN, a kamoli da izvrši nešto jači pritisak da Izrael zaustavi napade u kojima je do sada stradalo više od 30.000 Palestinaca.

Sjedinjene Države nisu podržale tu izjavu, a zamenik američkog ambasadora Robert Vud je rekao novinarima: „Problem je što ovde nemamo sve činjenice“. Hamas je okrivio izraelsku vojsku za 104 ubijena civila juče u ranim jutarnjim satima.

Vojska je saopštila da nije pucala na gomilu koja se kretala ka glavnom konvoju kamiona humanitarne pomoći koji je u četvrtak rano ujutro ušao u severnu Gazu. Oni su priznali da su vojnici otvorili vatru na nekoliko civila u Gazi koji su se kretali prema vojnicima i tenku na kontrolnom punktu ID, ugrožavajući vojnike.

Tvrde da je većina ljudi stradala u stampedu i navode da je manje od 10 žrtava posledica izraelske vatre. Svedoci se ne slažu sa takvom tvrdnjom i navode da je Izrael otvorio vatru na narod, nakon čega je nastao haos.

Izvor: Srbija Danas/Advance.hr

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.