SVET SE ŠTITI OD KORONE: Napravljene maske specijalne samo za pandemije koje se i do 100 puta mogu koristiti, njihova cena će vas ŠOKIRATI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2020, 00:39

SVET SE ŠTITI OD KORONE: Napravljene maske specijalne samo za pandemije koje se i do 100 puta mogu koristiti, njihova cena će vas ŠOKIRATI!

Maska će na tržištu biti ponuđena po maloprodajnoj ceni od oko 30 evra.

Francuski industrijalci i naučnici najavili su danas da će početi proizvodnja novog tipa zaštitne maske za korona virus, koju će biti moguće koristiti 100 puta bez zamene.

Među istraživačima i stručnjacima koji su učestvovali u projektu bilo je i zaposlenih u čuvenom "Mišlenu" i Centru za atomsku i alternativne energije (CEA), koji su osnovali novu firmu sa nazivom "VOC-Cov". >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

CEA je na raspolaganje stavio svoje naučne i istraživačke resurse, dok je "Mišlen" bio zadužen za izradu prototipa maske.

Probna serija od 5.000 maski već je u izradi i prvi komadi se očekuju sledeće nedelje.

Planirano je da se kasnije, ukoliko probna serija uspe, proizvodi oko milion maski nedeljno.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.