SVET PONOVO DRHTI, NOVI RAT PRED VRATIMA! Sprema se velika vojna intervencija, čekaju ZELENO svetlo za udar!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2023, 21:05

SVET PONOVO DRHTI, NOVI RAT PRED VRATIMA! Sprema se velika vojna intervencija, čekaju ZELENO svetlo za udar!

Održan je sastanak

Šefovi odbrane zemalja Zapadne Afrike napravili su plan za moguću vojnu intervenciju u Nigeru ukoliko se pučisti ne budu povukli, saopštio je danas komesar Ekonomske zajednice država zapadne Afrike (ECOWAS) za politička pitanja, mir i bezbednost Abdel Fatu Musa.

- ECOWAS neće otkriti pučistima kada i gde će udariti. Tu odluku će doneti šefovi država - rekao je Musa nakon sastanka ministara odbrane u Abudži >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Nigeriji, prenosi Rojters.

Vojni oficiri Nigera proglasili su prošle nedelje šefa predsedničke garde Abdurahmana Tijanija za novog šefa države i dodali da su suspendovali ustav i raspustili sve bivše institucije, nakon što su prethodno svrgli, a predsednika Mohameda Bazuma zatvorili u njegovoj palati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ministri odbrane zapadne Afrike spremili plan vojne intervencije protiv pučista u Nigeru

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2023

Ministri odbrane zemalja zapadnoafričkog ekonomskog bloka Ekovas danas su zaokružili plan intervencije protiv vojne hunte u Nigeru nakon što su pregovori s tamošnjim pučistima, koji su svrgnuli predsednika države Mohameda Bazuma, zapali u ćorsokak.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.