SVET OVO DO SADA NIJE VIDEO: Oglasila se Svetska meteorološka organizacija, OVAKAV JANUAR ISTORIJA NIJE ZABELEŽILA

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 19:58

SVET OVO DO SADA NIJE VIDEO: Oglasila se Svetska meteorološka organizacija, OVAKAV JANUAR ISTORIJA NIJE ZABELEŽILA

Ovo je osmi mesec zaredom koji je najtopliji dosad zabeležen.

Januar 2024. postao je najtopliji u istoriji posmatranja vremena i klime, saopštila je danas Svetska meteorološka organizacija (WMO).

Prema navodima Svetske meteorološke organizacije, ovo je osmi mesec zaredom koji je najtopliji dosad zabeležen.

- Temperature površine mora su rekordno visoke 10 meseci zaredom - navela je WMO.

Prosečna mesečna temperatura vazduha bila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je za 1,66 stepeni viša od procene januarskog proseka u periodu od 1850-1900, dok je u periodu od 1991-2020 za januar bila 0,70 stepeni iznad proseka.

Prema podacima Kopernikusove službe za klimatske promene, u odnosu na temperaturu prethodnog najtoplijeg januara 2020. godine, prosečna mesečna temperatura bila je iznad 0,12 stepeni, dodala je WMO.

Organizacija se pozvala na podatke dobijene od američke Nacionalne administracije za okeane i atmosferu NOAA, NASA, Službe za klimatske promene Kopernikus Evropske unije i Japanske meteorološke agencije, prenosi Tanjug.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.