SVET JE NA IVICI GLOBALNOG RATA: Još jedna potvrda da je Vučić opet bio u pravu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jul.2022, 22:02

SVET JE NA IVICI GLOBALNOG RATA: Još jedna potvrda da je Vučić opet bio u pravu!

Vučićeve reči sve više dobijaju na značaju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poznat je po svojoj vizionarskoj politici, i kada je reč o unutrašnjim pitanjima, ali i kada je se radi o spoljnopoličkim pitanjima i međunarodnim odnosima.

Tako je Vučić po izbijanju sukoba u Ukrajini predvideo kako će se situacija razvijati i upozoravao šta će se dogoditi. Ovo je potvrdio i španski premijer Pedro Sančez prilikom jučerašnje posete našoj zemlji. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Sigurno se sećate da smo početkom februara razgovarali i pozvali ste me da dođem u posetu do kraja tog meseca ili početkom maja, ali Vi ste mi rekli da postoji velika verovatnoća da će u Evropi da izbije veliki rat i, kao što svi danas znaju, bili ste u pravu – kazao je Sančez.

Da Vučićeve reči sve više dobijaju na značaju i da se svet nalazi na ivici globalnog rata, još je jasnije nakon što je japanski ministar spoljnih poslova Jošimasa Hajaši je tokom posete Vašingtonu objavio uzbunu zbog ponašanja Kine u Indo-Pacifiku napomenuvši kako "logika grube sile" počinje da "nadjačava vladavinu prava u tom delu sveta".

Hajaši je govoreći o zajedničkim letovima kineskih i ruskih bombardera koji su u maju detektovani u neposrednoj blizini Japana, upozorio kako "sve jača vojna koordinacija između Kine i Rusije postaje veliki sigurnosni problem".

Već sad smo na istorijskoj prekretnici. Ovo je preloman trenutak u kriznom razdoblju s kojim se suočavamo. Čak i u Indo-Pacifiku "logika grube sile" sve više dobija na snazi ​​u odnosu na vladavinu prava, a strateška ravnoteža u regionu sve je veći izazov za Japan i SAD – kazao je on.

Podsetimo, Vučić je ranije ovog meseca, govoreći o krizi u svetu, upozorio da planetu očekuje još veći ratni sukob, nego što je to slučaj sada.

Najviše me brine rat u svetu. Plašim se da ćemo imati mnogo teži ratni sukob nego što je ovaj sad. Nadam se da ga neće biti na Balkanu. Daćemo sve od sebe da sačuvamo srpski narod i Srbiju, ali i sve druge narode. Da u miru gradimo budućnost – rekao je Vučić.

Ovo je još jedna potvrda da je Vučić opet bio u pravu i da se svet nalazi na ivici globalnog sukoba, ali i podsećanje da u ovakvim vremenima Srbija mora da sačuva mir i stabilnost, što upravo jeste politika koju zagovara predsednik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.